Ricard Martínez, premi Mallorca de poesia.

Ricard Martínez ha estat guardonat amb el premi de poesia, en la sisena edició dels Premis Mallorca de creació literària 2010 que atorga anualment el Consell de Mallorca.

 

L'acte de lliurament va tindre lloc el dia 15 d'octubre a la sala de plens del Consell de Mallorca, en el qual es va retre homenatge a dos del poetes mallorquins més destacats dels últims anys: Miquel Bauçà i Andreu Vidal.
L'obra premiada, La inspiració i el cadàver, és un recull de proses poètiques de les quals els jurat va destacar "la plasticitat de les imatges i la profunditat de la mirada del món".
Els membres dels diferents jurats són figures destacades del món cultural de l'àmbit català, com ara Carme Riera, Ramon Pla i Arxé, Víctor Gayà, Pere Ballart, Susanna Rafart, Enric Larreula, Pau Faner i Teresa Duran, entre d'altres. Aquests premis, iniciats el 2005, els han guanyat figures destacades com ara Miquel de Palol, Manuel Baixauli, Ignasi Mora i Hèctor Bofill.
Ricard Martínez Pinyol (Tortosa 1959). Format a les Terres de l'Ebre, el 1991 s’instal·là a Mallorca, on va treballar de gravador i estampador d’obra gràfica original al taller Torculari d’Algaida i ara fa de professor de dibuix a secundària. Ha publicat diversos poemaris, com el quadern 'Disperses' (1994), 'Les aigües secretes' (1997), a més dels llibres d’artista 'Espais' (1995, fotografia i poesia), i 'Interval' (1996, obra en què combina el gravat i la poesia i per la qual va rebre un premi de la Fundació Pilar i Joan Miró), 'Abelles i oblit' (2006) i
'La verdor i l’absent' (2008). Membre del grup de poetes tortosins conegut com 'Lo Parnasso tortosí' apareix en les  antologies de les terres de l’Ebre: 'Mostra de poesia', 1980, 'L’illa dels bous',1989, 'L’Orgull de ser pocs' (Tortosa 1954-1993) i 'Vores de riu', 1997.

Compartir