ENTRE AMIGUES "Cicle feminista de literatura"

ENTRE AMIGUES LLOC : El cicle es podrà seguir virtualment mitjançant la plataforma Zoom. Les sessions seran enregistrades i posteriorment enviades a les persones inscrites amb la bibliotgrafia esmentada.

HORA: 19h-20,30h

PREU: 45€ (4 sessions)

CONFERENCIANTS: Mª Àngels Cabré

ORGANITZEN: La2 de Viladrich i Teresa Aragonés.

Poemas en papel arroz. Jon Gras

 

L'Antologia poètica de Jon Gras portarà espectacles a Tortosa, Amposta, La Ràpita i Poble Nou. 43 super poemes en la versió original i traduïts al xilango (mexicà), com Jon volia.

Lo primer espectacle serà lo dia 1 de febrer de 2020 a les 12h a la Llibreria Viladrich de Tortosa. Just 5 anys després de la presentació de la Campanya pels Sediments l'1 de febrer de 2015 on també va participar l'amic Jon Gras.

Lo proper 1 de febrer a Tortosa serà lo primer acte públic organitzat per l'Associació Terbolesa que té com una de les seues línies principals: "treballar per una gestió responsable dels sediments a la Conca de l'Ebre".

Espectacle presentació: dissabte 1 de febrer, a les 12.00h, a la2 de Viladrich
                     

 

La Dona dels Nassos.Cristian Porres i Guillem Pailhez

 

La Dona dels Nassos pretén establir una dialèctica entre l'art i la psicoanàlisi.

El contingut respira un art de revolta subjectiva, amb el compromís del temps i

la dimensió social que ens ha tocat viure. Aquest diàleg té com a premisa fonamental

que els psicoanalistes tenen alguna cosa per aprendre dels artistes quan ho són

fins al punt que s'avancen als mateixos psicoanalistes.

 

Presentació: dissabte 25 de gener, a les 12.30h, a la2 de Viladrich.

Els silencis carrer de l'arc. Elena Fora

 

Finalista en la tercera edició del Premi Literari Autor Revelació de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.                                    

 

A la Bela, una dona madura a qui el seu marit acaba d’abandonar, li diagnostiquen un càncer. Decideix no explicar-ho a ningú i, a la recerca d’un ambient tranquil que li permeti encarar amb serenitat el temps que li queda de vida, viatja a les Cales, el poble on ella i el seu pare passaven les vacances d’estiu a la casa familiar del carrer de l’Arc. El que hi trobarà, però, serà l’ombra del passat. 

 

Divendres 15 de novembre, a les 19.30h, a la2 de Viladrich 

 

La memòria de l'aigua. Montse Barderi (Premi Prudenci Bertana)

  

Aquesta és la història de tres generacions de dones: la Clemència, rossa com un fil d’or, nascuda a Bellparatge a finals del segle XIX; la seva filla Rosalia, que viurà tot el procés d’industrialització, i la Núria, neta de la Clemència, que lluitarà per tenir la formació, la llibertat sexual i l’amor que no van tenir mai la seva mare ni la seva àvia. 

Dimarts 1 d'octubre, a les 19.30h, a la2 de Viladrich 

 

 

 

 

 

 

 

Gràcies per la música. Memòries d'un locutor d'èxit. Xarli Diego

Aquest llibre està explicat en primera persona per Xarli Diego, el locutor musical de més èxit a la ràdio dels anys 70 i 80. T’apropa vivències amb els artistes més importants d'aquella època. A Miguel Bosé li va entregar un disc d’or al seu “Caspe Street”. Mecano van ser la nineta dels seus ulls. El 23F el va enganxar entrevistant Pecos. Coneixeràs què se sent tenint a prop a Roger Hodgson de Supertramp, Eddy Grant o Cindy Lauper. 

Divendres 27 de setembre, a les 19.30h, a la2 de Viladrich (Tortosa)

Dissabte 28 de setembre, a les 12.00h, a Guaix (Amposta)

 

Jardinería de interior. Paz Monserrat Revillo

Un relato es lo referido. Un microrrelato es un pequeño referido. Estimados lectores, les doy la bienvenida. (...) Ante el hecho absolutamente anómalo de lo referido, la autora de estos microrrelatos demuestra un dominio magistral de la sencillez y la naturalidad para la descripción de mundos complejos, paradójicos, surrealistas, imposibles. Una mano se adentra en un bolso y halla los fondos del océano. Entre los vapores de la ducha y tras el cristal de la mampara el mundo, todavía sin enfocar, es un territorio mitológico.

                                        Dimarts 6 d'agost, a les 19.30h., a la2 de Viladrich (Tortosa)

 

El fill de l'italià. Rafel Nadal

En Mateu creix en una família trencada que no se sent seva. Des de petit lluita per deixar enrere els crits, les baralles i la misèria de la Mina, la casa més pobra de Caldes de Malavella, la que tothom evita. Aviat descobreix que els seus orígens s’amaguen darrere d’un secret del qual ningú parla però que coneix tothom: el poble està marcat per l’odissea d’un miler de joves mariners italians que s’hi van refugiar en plena Segona Guerra Mundial. 

Divendres 12 de juliol, a les 19.30, a la2 de Viladrich (Tortosa)

Dissabte 13 de juliol, a les 12.00, a l'Espai Cultural Guaix (Amposta) 

 

100 jocs per fer a casa amb els teus fills.Montse Assens Borda i Pinyeres Assens Borda

En aquest llibre hi trobareu 100 jocs per fer amb els fills que es poden dur a terme sense sortir de casa, i que desperten la imaginació i l’enginy des del primer moment, i també l’esperit aventurer i lliure. Són activitats participatives que suposen un punt de trobada entre pares i fills, amb predomini dels objectius col·lectius i de la convivència per sobre de les metes individuals. 

Dissabte 29 de juny, a les 18.00h, a la2 de Viladrich