22 contes a la vora de la Independència
22 autors per a un llibre amb 22 contes a la vora de la Independència: Neus Arnan Cabezas, Sebastià Bennasar, Alfred Bosch, Jordi Buch, Albert Calls i Xart, Pep Elias, Rosa Fité, Quim Gibert, Francesc Mompó, Gemma Pasqual i Escrivà , Francesc Lorente Camon, Joan Pinyol Colom, Teresa Roig, Xavier Rossell-Aparicio, Jordi Solé i Camardons, Ferran Suay, Emigdi Subirats, Manel Subirats i Costa, Jesús M. Tibau i Tarragó, David Vila i Ros i Salut Vila i Ros
Neus Arnan Cabezas (La Prua de Can Benet). Humanista i fotògrafa penedesenca, membre de Tallers per la Llengua.
Jordi Balaguer (Sabadell, 1986). Fill de pintor i net de cantant, es va graduar en Disseny Multimèdia al CITM (UPC), on ha exercit de professor. Actualment treballa de dissenyador grà fic. Autor de la saga de fantasia lÃrica El amante de la luna, publicada en dos volums: La maldición de Gryal (2012) i El retorno de Gryal (2013).
Sebastià Bennasar (Palma, 1976). Llicenciat en Humanitats (UPF, 2009) i Mà ster en Història del Món (UPF, 2011), és periodista, escriptor, traductor i agitador cultural. Ha publicat més de vint llibres entre assaig, novel·la, novel·la negra, relats i poesia. Els darrers són El paÃs dels crepuscles i Nocturn de Sant Felip Neri (2013). Dirigeix el festival Tiana Negra dedicat a la novel·la negra en català .
Alfred Bosch (Barcelona, 1961). Novel·lista, assagista i professor d’Història d’Àfrica a la UPF. Va ser portaveu de Barcelona Decideix. És diputat al Congrés espanyol per ERC des de 2011.
Jordi Buch (Mataró, 1957). Ha publicat diverses novel·les, contes i assaigs, es dedica al periodisme: treballa a la rà dio i a la premsa escrita.
Albert Calls i Xart (Cabrera de Mar, 1966). Treballa en tasques editorials i de periodista, a mitjans locals, comarcals i del paÃs, com El Punt, l’Avui o l’Ara. Com a escriptor ha publicat llibres de poesia, narrativa i divulgació. Entre les seves propostes més recents la mini sèrie televisiva ‘Nosaltres els maresmencs’, emesa per m1tv.
Pep Elias (Igualada, 1967). Ha publicat la novel·la Olor de gas, el recull de contes Literalment incapaç de matar una mosca i El darrer glop. Treballa al Consorci per a la Normalització LingüÃstica i coordina tallers de creació literà ria del Mà ster de Literatura en l’era digital.
Rosa Fité (Castellar del Vallès, 1959). Mestra de professió i actriu de vocació. Treballa explicant contes tant a escoles com a biblioteques, espais familiars, i teatres amb diferents espectacles de públic familiar i adult. Ha publicat: La sabata que volia ser mocador i Contes amb valor afegit.
Quim Gibert (Arenys de Mar, 1962). És psicòleg, columnista de premsa, coautor de diversos llibres i autor del llibre Qui estima la llengua, la fa servir.
Francesc Mompó (L’Olleria, 1955). Graduat en psicologia a València. És llicencià en filosofia i ciències de l’educació i obtingué la titulació de professor de valencià ; ocupació que desenvolupa en l’actualitat en un centre de l’Horta de València. Ha publicat poemaris, novel·les i articles. La seva darrera novel·la és El vol de l’Esparver.
Gemma Pasqual i Escrivà (Almoines, 1967). És autora de novel·les infantils i juvenils i té una llarga trajectòria en animació lectora en instituts i escoles de tot el paÃs.
Francesc Lorente Camon (Sabadell, 1983). Fill de Castellar del Vallès. Llicenciat en Història per la UAB. Professor de CCSS i Escriptor. Mà ster de Recerca en Didà ctica de les Ciències Socials. Amant del Cinema i la Literatura.
Joan Pinyol Colom (Capellades, 1966). És llicenciat en Filologia Catalana, catedrà tic d’Ensenyament Secundari i escriptor. Ha publicat tretze llibres de narrativa, entre els quals Avinguda Capri (1999), Pilota de Set («Premi Recull de Narrativa», 2007) i Ningú no mor (2013).
Teresa Roig (Igualada, 1975). Col·labora des de jove en publicacions i ha obtingut diversos premis literaris pels seus contes. Després de treballar en el sector audiovisual, actualment compagina l’escriptura amb la maternitat. És autora de les novel·les L’herència de Horst (2007, Premi Setè Cel), Pa amb xocolata (2008), El primer dia de les nostres vides (2010, Premi Roc Boronat), El blog de Lola Pons (2010) i L’arquitecte de somnis (2013).
Xavier Rossell-Aparicio (Sabadell, 1975). Educador social i activista cultural. Treballa d’assessor tècnic docent al Consorci per l’Educació de Barcelona.
Jordi Solé i Camardons (Oliana, 1959). Llicenciat en Filologia Catalana, catedrà tic d’institut i escriptor. Director de Voliana Edicions. Autor de les novel·les Els silencis d’Eslet (Premi Juli Verne, 1995) i La sÃndrome dels estranys sons (2003) i de 16 assaigs i llibres de temà tica sociolingüÃstica.
Ferran Suay (València, 1959). Escriptor, doctor en Psicologia, professor del DeparÂtament de Psicobiologia de la Universitat de València.
Emigdi Subirats (Campredó, 1967). Llicenciat en Filologia Anglogermà nica per la URV, professor d’anglès en un institut de Tortosa, escriptor, traductor i investigador literari. És autor de 4 novel·les, diverses biografies de personatges ebrencs i tres llibres sobre història comarcal.
Manel Subirats i Costa (Mataró, 1963). Escriptor i editor. Ha publicat Aquelles nits de maig (Edicions de 1984, 2012) i Seixanta mil paraules (Edicions de 1984, 2013).
Jesús M. Tibau i Tarragó (Cornudella de Montsant, 1964). Tortosà d’adopció, especialista en relats breus. Premi Blocs Catalunya de Literatura 2009 i Premi Marian Vayreda 2005. Presenta el programa de televisió literari «Tens un racó dalt del món» a Canal 21.
David Vila i Ros (Sabadell, 1977). Dinamitzador lingüÃstic, economista i escriptor, és vicepresident de Tallers per la Llengua i d’Òmnium Cultural – Sabadell.
Salut Vila i Ros (Sabadell, 1980). És biòloga de professió i escriptora per afició. És secretà ria de Tallers per la Llengua i membre de la Coordinadora d’Associacions per la llengua catalana (CAL) de Sabadell. Col·labora en el setmanari la Directa i escriu habitualment en el seu blog: desdelaguait.blogspot.com.