Els fets de l'1 d'octubre 2017

Els fets de l'1 d'octubre 2017El primer llibre de fotografies del referèndum català.

Un retrat magnífic, excepcional, on cada fotografia no és un retall de vida, sinó la vida mateixa. Les fotos recullen instants concrets, gestos expressius, mirades a vessar de contingut i els protagonistes que hi apareixen són la gent del carrer, amb tantes fesomies previsibles com cares que mai no ho hauries dit i que, ara, s’han alliberat del vel que en tapava la identitat.

 

Aquí us podeu descarregar les primeres pàgines

Autors/es: Barrull Castellví, Jaume ; Bayer Sànchez, Edu ; Carod-Rovira, Josep-Lluís ; Gabriel Sabaté, Anna ; Garcia Fàbrega, Gemma ; Graupera Garcia-Milà, Jordi ; Iglesias Boldú, Santi ; Prim Ortís, Toni ; van der Meulen, Tjerk ; Vila Redon, Maria.

Hi ha dates que, abans que arribin, ja se sap que no seran ben bé com les altres. Són jornades que apareixen senyalades amb un color propi en l’imaginari col·lectiu, diades de les quals es reprodueix, pertot arreu, en els indrets més inesperats, la xifra del dia i la lletra inicial del mes. Són un símbol compartit, una bandera que s’alça per damunt de la gernació enmig de la boira i que esdevé, de seguida, un crit escrit als murs, un estendard de pedra en el camí, la platja somiada on aniran a parar totes les ones de la llibertat. Per al poble català, l’1 d’octubre de 2017 és una d’aquestes dates que van arribar per a quedar-s’hi, per sempre, per a ser explicades als descendents i als que no van poder-les viure a cada lloc, perquè ja s’han guanyat, amb escreix, el seu espai d’honor a la pròpia biografia personal i col·lectiva de tants catalans i catalanes.

Compartir
AdjuntMida
9788499759265_L33_23.pdf1.01 MB