La força de les paraules. II Premi de narrativa Món Rural

La força de les paraules. Miracle Sala 

 

Les paraules agermanen la gent i la natura, els jocs i les tasques de pagès, les cases i el carrer, el goig de viure i la contundència de la mort.

 

Anar a la llibreria en línia: aquí

La força de les paraules és un recull de contes que evoquen la infantesa i els paisatges del poble de l’autora, Santa Maria d’Oló, a través d’un joc que barreja el record amb la fantasia. La majoria dels contes relaten episodis, viscuts o imaginats, des dels ulls d’una nena que viu en un entorn rural i que creix enmig d’una família nombrosa, uns veïns que coneix bé i la seva colla d’amics.

Una reineta que té un somni, una bassa plena de misteri, la sorpresa del primer mort, reunions familiars de diumenge a la tarda... Aquestes i altres formen un total de vint-i-cinc històries, narrades a partir d’un eix comú: la fascinació per la llengua i la seva força.


Miracle Sala i Farré és nascuda a Santa Maria d’Oló (Moianès) i actualment viu a Girona. Llicenciada en Filologia Clàssica, s’ha dedicat a la docència i ha continuat els estudis humanístics amb màsters de literatures europees i d’ensenyament del català. També ha col·laborat en iniciatives culturals, tant a Oló (creació d’un corpus d’olonismes o lèxic local) com a Girona (trobades mensuals amb un grup d’escriptors). En els inicis de la seva trajectòria literària obtingué diversos guardons, tant en relat curt com en poesia. En els darrers anys ha resultat finalista en nombrosos certàmens, dels quals ha guanyat els següents: concurs de microrelats “Ara fem 1.000 diaris” (diari Ara, 2013), 8è Certamen Literari de Relat Breu (Santa Eulàlia de Ronçana, 2017), XIII Premi de Narrativa Pacte de Sant Sebastià (Santa Eulàlia de Riuprimer, 2017) i II Premi de Narrativa Món Rural (Lleida, 2017).


Té publicats contes en diferents mitjans i en els volums conjunts Contes de Girona, del col·lectiu De Nou en Nou (Girona, 2005), El mossèn de les putes (l’Escala, 2007), A l’altra banda de l’ombra (Tremp, 2007), Qui no emprèn, el gat pentina, del col·lectiu AdN (2008), i en dos reculls de la Fira del Microrelat (Girona, 2014).


 

Web de Miracle Sala: http://miraclesala.com/

Compartir