ENTRE AMIGUES "Cicle feminista de literatura"

ENTRE AMIGUES LLOC : El cicle es podrà seguir virtualment mitjançant la plataforma Zoom. Les sessions seran enregistrades i posteriorment enviades a les persones inscrites amb la bibliotgrafia esmentada.

HORA: 19h-20,30h

PREU: 45€ (4 sessions)

CONFERENCIANTS: Mª Àngels Cabré

ORGANITZEN: La2 de Viladrich i Teresa Aragonés.

2 DE FEBRER

L'AVANTGUARDA FEMENINA DE LA GENERACIÓ DEL 27

María Zambrano, María Teresa León, Rosa Chacel, Zenobia Camprubí, Ernestina de Champourcín, Concha Méndez...Pensadores i escriptores, dones lliures i trencadores que, en el context de la Segona República, van prendre consciència de la seva capacitat intel·lectual i van produir obres de qualitat. Malauradament, el seu llegat està absent en moltes antologies, estudies i biografies.

Se n'ha parlat molt d'ells, però i d'elles... què en sabem?

9 DE FEBRER

LES NOSTRES REFERENTS CATALANES

A la literatura catalana trobem grans autores que al llarg del segle XX han contribuït a la presa de consciència feminista. Escriptores consolidades que ens han obert camí i han esdevingut per a nosaltres mestres. Preservar el seu llegat i contribuir a fer que aquest perduri és un dels requisits per a seguir avançant.

Parlarem de Caterina Albert (Víctor Català), Mercè Rodoreda, Maria Aurèlia Campany, Montserrat Roig i Maria-Mercè Marçal.

16 DE FEBRER

AUTORES CONTEMPORÀNIES ESTRANGERES

En els darrers anys, algunes autores estrangeres han tingut la capacitat d'interpel·lar-nos pel que fa a l'emancipació de les dones. Ens han sacsejat, han trobat la nostra complicitat i s'han incorporat ja per sempre a les nostres biblioteques.

Parlem de Vivian Gornick, Annie Ernaux, Siri Hustvedt i Rebecca Solnit

23 DE FEBRER

AUTORES CONTEMPORÀNIES DE CASA

Cada generació literària renova els temes universals i els porta al terreny del que és particular. Recentment, algunes de les nostres autores joves han assolit èxits de crítica i públic explorant la condició femenina.

Parlarem de Llucia Ramis, Najat el Hachmi, Eva Baltasar i Cristina Morales.

INSCRIPCIONS:

https://zfrmz.eu/pJMUWbeUtXia7HjwcFWv

Compartir