Espriu, transparent. Agustí Pons

Espriu, transparent. Agustí PonsActe d'homenatge a Salvador Espriu a l'Institut Joaquim Bau de Tortosa el dimecres 16 d'octubre a les 19 hores.

Presentarem el llibre Espriu,transparent d'Agustí Pons. La primera gran biografia de Salvador Espriu

Organitzat per Òmnium Cultural Terres de l'Ebre, el Consorci de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre i la Llibreria Viladrich.

Hi haurà actuació musical.

Agustí Pons presenta una biografia exhaustiva i apassionant que permet conèixer una figura literària de nivell internacional i un personatge central en la vida cultural catalana del segle XX.

En aquesta biografia, Agustí Pons situa definitivament Salvador Espriu al costat de les més altes figures catalanes de tots els temps. Pons obre la clau a la comprensió d'una obra literària complexa i ambiciosa, que ha enlluernat crítics com Harold Bloom i en la qual trobem una poderosa presència cabalística, ressons de la Bíblia, dels clàssics grecollatins i d'alguns dels més importants escriptors contemporanis. El llibre també exemplifica el continuat i discret lideratge d'Espriu en la cultura catalana de la postguerra, des dels reduïts cenacles dels anys quaranta fins als grans canvis culturals dels seixanta i setanta. La biografia aporta informació sobre les relacions fluctuants d'Espriu amb els més destacats escriptors de la seva època i no defuig les polèmiques que van acompanyar el seu singular itinerari intel·lectual. Finalment, Agustí Pons assenyala les aportacions fonamentals de Salvador Espriu a l'hora de marcar el terreny de joc de la Catalunya que surt del franquisme.

Agustí Pons i Mir (Barcelona, 1947) és periodista i escriptor. Ha publicat, entre d'altres, els llibres següents: Converses amb Frederica Montseny (1977); Retrats contemporanis (1991); Deu daus (1991, Premi Joan Fuster i Premi Nacional d'Assaig); Joan Triadú, l'impuls obstinat (1994); Pere Calders, veritat oculta (1998); Maria Aurèlia Capmany, l'època d'una dona (2000); Nèstor Luján. El periodisme liberal (2004, Premi Crítica Serra d'Or); Temps indòcils (2007); Cartes a Clara (2010); i El notari Raimon Noguera i el llegat de Picasso, Miró i Pau Casals (2011).

Compartir