Ruta Arran de l'Ebre

Dissabte 12 de desembre, a les 6 de la tarda, es presentarà la novel·la Arran de l’Ebre, de Cinta Arasa. La presentació, que se celebrarà a la llibreria La 2 de Viladrich (C/Cristòfol Despuig, 22) de Tortosa, anirà a càrrec de l’escriptor Gerard Vergés.

Seguidament, els assistents que ho desitgin, es podran incorporar a la ruta Arran de l’Ebre, que recorrerà alguns dels llocs del centre de Tortosa que apareixen a la novel·la. L’escriptora Marta Pérez i Sierra i Joan Opí posaran veu als textos relacionats amb els llocs que es visitaran.

 

Arran de l’Ebre (Editorial Aeditors, 2009) és la primera novel·la de Cinta Arasa. L’autora hi narra la història de quatre generacions d’una família de Tortosa durant els trenta anys que abracen des de la mort de Franco fins a la derogació del Pla Hidrològic Nacional.

Retornats d’un llarg exili a París i enmig de la por que la mort de Franco no acabi amb la dictadura, els Espuny es troben, l’any 1975, una ciutat i un país que encara mostren molt tendres les cicatrius de la gran desfeta. A les Terres de l’Ebre, a més, tothom es coneix, i ningú no pot ocultar el seu passat.

Entre els desenganys que suposa la transició, els Espuny miren de fer la seua vida sabent que ni el país ni la ciutat no podran tornar mai a ser com eren abans. A principis del segle XXI la vida nova, hereva en part de la terra cremada que va deixar la guerra dels tres anys, fa esclatar el país en blau quan l'Ebre, una vegada més a la història, es veu amenaçat. El riu, omnipresent, de fons, mira i escolta.

 

 

Compartir