El Llibre de la Marató 2015

El Llibre de la Marató 2015 

El llibre més solidari, que aquest any s'edita des de Llegir en Català, compta amb la participació de dos autors ebrencs: Jesús Tibau i Joan Todó.


1 de cada 4 tenim diabetis o obesitat i la meitat no ho sabem.

Autors que hi participen, seguint l’ordre alfabètic:

Margarida Aritzeta, autora d’una trentena d’obres. Entre els seus títols més recents hi ha L’amant xinés, novel·la publicada a Llibres del Delicte.

L’Avi (Lluís Recasens), humorista gràfic, il·lustrador i guionista, membre dels col·lectius El Web Negre i Cartoon Movement.

Joan Benesiu ha publicat recentment Gegants de gel a Edicions del Periscopi, novel·la que ha estat distingida amb el Premi Llibreter 2015.

Sebastià Bennasar, gran estudiós del gènere negre, ha publicat, entre d’altres, les novel·les Els blaus de l’horitzó i Jo no t’espere a El Gall Editor.

Esperança Camps és consellera de Participació, Transparència i Cultura del Govern Balear i coautora de Vertigen, a Sembra Llibres.

Roser Capdevila es il·lustradora, creadora de la popular sèrie de llibres Les Tres Bessones i distingida amb la Creu de Sant Jordi.

Antònia Carré-Pons és medievalista, i a Editorial Meteora ha publicat les novel·les Rellotges en temps de pluja i És l’amor que mou el cel i les estrelles.

Jordi Cervera, periodista i escriptor, ha publicat novel·les i llibres de poesia i manté la pàgina cultural “El blog de Jordi Cervera”.

Cristina Curto és il·lustradora i ha participat en publicacions col·lectives tant a casa nostra com al Regne Unit.

Anna Fando, artista conceptual i gestora cultural, i ha rebut la Menció Especial d’Art Jove a Girona.

Mercè Foradada té una sòlida obra narrativa, i ha publicat a Saldonar el recull de relats Com una reina i la novel·la La Casa Verda.

Martí Gironell, periodista de TV3 i col·laborador a El Punt Avui, és autor de novel·les d’èxit com El pont dels jueus, traduïda a diverses llengües.

Teresa Juvé, pedagoga i escriptora, ha publicat a Editorial Meteora la novel·la històrica i detectivesca La Trampa, i la seva autobiografia Tu ets jo.

Lyona (Marta Puig), realitzadora i il·lustradora, ha participat en l’edició de llibres d’autors com ara Santi Balmes o Enric Pardo.

Ferran Martín, guionista, il·lustrador i humorista gràfic, ha publicat la seva antologia de vinyetes al llibre Catacrack.

Jordi Nopca, escriptor, periodista i traductor, ha guanyat el premi Documenta amb el llibre de relats Puja a casa.

Compartir