No ens calia estudiar tant, de Marta Rojals.

No ens calia estudiar tant. Marta Rojals 

 

Sembra Llibres posa a l’abast dels lectors avui No ens calia estudiar tant, un recull dels millors articles d’opinió de Marta Rojals publicats entre 2007 i 2015 en la secció «Mail obert» de Vilaweb.

Dels prop de 230 articles que ha compartit al diari digital, l’editorial n’ha seleccionat un centenar, i els ha organitzat en cinc blocs temàtics per afavorir la fluïdesa de la lectura del conjunt i mostrar la diversitat dels assumptes que tracta Marta Rojals cada setmana.
El volum sobri amb un des seus articles més celebrats, «Creients», que va precedir el tema central que desenvoluparia en la seua segona novel·la, L’altra. Així, juntament amb articles que retraten la crisi i les dificultats per arribar a la jubilació d’una generació a la que van prometre que tindria un futur si aconseguia penjar una orla al menjador, n’hi ha d’altres sobre la política actual i el procés sobiranista; el rol de les dones; la llengua catalana; o el contrast entre el món rural i l’urbà.
No ens calia estudiar tant retrata la precarietat, la incertesa o la vulnerabilitat que han marcat la generació que va créixer en la societat de la bombolla. Però també les misèries i esperances d’una època de crisi. La mirada de Marta Rojals ens fa riure, indignar-nos i emocionar-nos amb els retalls de vida que cada setmana publica a Vilaweb. L’astúcia i la ironia que l’han convertida en una de les veus més celebrades de la literatura actual es veu perfectament reflectida en aquestes petites joies.
Marta Rojals va néixer a Palma d’Ebre el 1975. És arquitecta per la Universitat Politècnica de Catalunya, traductora i editora. El 2011 va publicar la seva primera novel·la, Primavera, estiu, etcètera; i el 2014, L’altra. Des del 2007 publica en la secció «Mail Obert» de Vilaweb.

Compartir